•  

Plezier in jeugdvoetbal

Het is voor ouders, begeleiders en vaste bezoekers van jeugdwedstrijden alleraardigst om te zien hoe onze jeugdvoetballers zich ontwikkelen.

De F- en E-pupillen leren op een speelse manier de eerste beginselen van de voetbalsport. Voor D-pupillen geldt vervolgens dat men al echt op posities komt te staan en op een groot veld de wedstrijden speelt. En op het moment dat men voortaan junior in plaats van pupil genoemd wordt, gaat het snel. De trainingen worden intensiever, er wordt volgens bepaalde systemen gespeeld en het coachen van de begeleiders neemt serieuzere vormen aan.

Het resultaat is dat de jeugdvoetballers van onze vereniging op een bijzonder acceptabel niveau en in een buitengewoon prettige sfeer wekelijks de trainingen afwerken en hun partijtje voetbal spelen. Dat is niet in de laatste plaats de verdienste van al die begeleiders die met veel bezieling aan het werk zijn om jeugdige sporters plezier aan hun mooie hobby te laten beleven.

Of je nu een wedstrijd van de allerkleinste pupillen of van de oudste junioren bekijkt, het blijft genieten. Het enthousiasme en de spelvreugde druipt ervan af. Namens de gehele jeugdafdeling werd dat afgelopen zaterdag door onze A-1 junioren sprekend in beeld gebracht. In een wedstrijd die alles in zich had (fraai voetbal, veel inzet en de nodige spanning) werd de ongeslagen koploper aan de zegekar gebonden!

Terug naar het overzicht