•  

Den Dungen VR18+1

zo 25 sep: ISC VR18+1 - Den Dungen VR18+1 (1 - 7)

Zondagochtend 25 september 2022, zo'n moment waar je al weken voor traint en naar uitkijkt met het team: de allereerste competitiewedstrijd van het seizoen. Dit keer in een 7x7 competitie ipv met 11 vrouwen in het veld.

De zon beloofde een mooie dag en maakte het uitje naar het pittoreske Ingen al zeer aangenaam. Ook het feit dat vrijwel alle competitiewedstrijden iets later op de zondag plaatsvinden dan voorheen was voor de meesten erg prettig. De avond ervoor is en blijft nog altijd de beruchte zaterdagavond.

Eenmaal gearriveerd op het sportpark bleken de grasvelden van Ingen er even prachtig bij te liggen als het dorp zelf. Een mooie grasmat, licht vochtig en dan de zon erop.. oftewel genieten! Dat één goal direct voor het maisveld lag zonder omheining en dat er ietwat onduidelijke lijnen waren, die even recht leken als de kronkelweggetjes in het dorp, namen we voor lief. Evenals het teamlid met een goede kater.

Dat de lijnen onduidelijk waren bleek ook in de eerste slordige minuten na aanvang van de wedstrijd. Waar er nog 5 meter ruimte was richting zijlijn, stopte men op dat punt al met voetballen omdat men dacht dat daar het veld al ophield en de bal dus uit leek te zijn. Mede uit angst voor de zijlijn leek iedereen tegelijkertijd in het midden te willen spelen zoals er in de F-jes nog weleens wordt gevoetbald. Dat het veel gezelliger was met zijn allen op een postzegel daar konden we ons iets bij voorstellen, maar voetbal was het nog niet te noemen. Gelukkig werd er na een rommelige 5 a 10 minuten al wat meer op de ware grootte van het veld, oftewel in de ruimte, gespeeld waardoor we eindelijk aan voetballen toekwamen. Het eerste doelpunt liet nadien ook niet lang op zich wachten. 0-1 dankzij een beheerst afstandschot van Naomi! Vlot daarop volgde de 0-2 dankzij een mooie individuele actie van Merel langs de achterlijn. Vervolgens was er een lekkere combinatie tussen onze linkspootjes maar vervolgens vloog Esmee haar schot meer richting de maiskolven dan het doel. Een tweede kans wist ze ook niet te verzilveren maar dat maakte ze goed met een assist op Jara in de 2e helft: 0-3.

De speelsters wisten elkaar steeds beter te vinden en combineerden erop los waarbij Jara een aantal keer dichtbij het volgende doelpunt kwam. De inzet van alle speelsters werd beloond en achterin bleef het mede dankzij Natalja, Sanne, Romy en Kimberley steady staan.

Vervolgens ontstond een doelpuntenregen want de 0-4 van Merel, dankzij een assist van Kim, smaakte naar meer(el) waardoor ze binnen enkele minuten voor een hattrick ging: 0-5! Ingen werd daar natuurlijk niet zo vrolijk van en dat resulteerde in een eigen doelpunt: 0-6. Den Dungen bleef gretig en Kim creëerde een mooie kans maar schoot helaas op de lat. Femke had vervolgens wat gebrek aan scherpte door niet nader te noemen zaken (oftewel iets met diepte en een glas) en miste een grote kans tijdens een 1-op-1 met de keeper. Daar baalde ze toch wel een beetje van waarna ze wel direct nog een kans wist te creëren maar net niet kon benutten.

Vervolgens kwam Kim weer uit de startblokken, vastberaden om deze wedstrijd nog te scoren. Via de tegenstander belandde de bal in haar voeten en schoot ze hem keurig binnen.

De doelpuntenregen duurde dus voort, waarbij we ons afvroegen of dat ook enige invloed had op het weer. Het zonovergoten park van die ochtend werd in enkele minuten tijd namelijk overgoten door een fikse bui waardoor er in de verte een regenboog verscheen. Keepster Natalja was hier uiteraard zo van onder de indruk dat een lucky afstandschot van de tegenstander net niet gestopt werd. 1-7. Maar heee we zijn de beroerdsten niet, met dat enige doelpunt tegen stonden we weer kiet omdat de tegenstanders voor aanvang van de wedstrijd zo aardig waren om scheenbeschermers te regelen voor een bepaald teamlid die weleens wat vergeet.

Na het doelpunt tegen wisten we ons snel te herpakken en werden er weer volop kansen gecreëerd. In de slotfase van de wedstrijd schoot Kim de bal nogmaals haarfijn in het net om een 1-8 op het scorebord te willen zetten, maar dat bleek juist net niet door te gaan. De scheids keurde de goal af omdat een geblesseerde tegenstander nog niet helemaal uit het veld gestrompeld was ondanks dat de scheids zelf wel het fluitsignaal gaf om in te mogen trappen. Naar de 1-8 konden we dus fluiten waardoor na het laatste fluitsignaal er een mooie 1-7 mee naar huis kon worden genomen. De overwinning werd gevierd met een stuk verjaardagstaart in de kleedkamer. Het gebrek aan spanning tijdens de wedstrijd werd gelukkig nog ruimschoots goed gemaakt op de terugweg richting de Mc Donalds. Men vroeg zich vast af of er bij iemand van ons was ingebroken... Enfin, het was een topzondag. Op naar de eerste thuiswedstrijd volgende week tegen RKKSV!


Programma

zo 9 okt 12.00u VV Trinitas Oisterwijk VR18+1 - Den Dungen VR18+1
zo 16 okt 13.00u Den Dungen VR18+1 - Emplina VR18+1
zo 23 okt 10.30u Den Dungen VR18+1 - RKKSV VR18+1
zo 30 okt 10.30u Real Lunet VR18+1 - Den Dungen VR18+1

Uitslagen

zo 25 sep 11.00u ISC VR18+1 - Den Dungen VR18+1 1 - 7
zo 29 mei 10.30u Den Dungen VR1 - Den Dungen VR30+
vr 13 mei 21.00u Den Dungen VR1 - Emplina VR1 1 - 2
vr 13 mei 20.00u Den Dungen VR1 - Nemelaer VVR2 0 - 2
vr 13 mei 19.30u Hedel VR1 - Den Dungen VR1 0 - 1

Stand

Vrouwen Zondag 7x7 (najaar)


Trainingstijden

  • Wo 20.00 tot 21.30 uur KL 12 Veld 1

Volgende wedstrijd

zondag 9 oktober, 12.00u
VV Trinitas Oisterwijk VR18+1 - Den Dungen VR18+1


Leiding

  • Marti Versantvoort
  • Kim Versantvoort