•  

Zonnige sportochtend in Den Dungen bij Vivent Langer Thuis en Walking Sports.

Op dinsdagochtend verzamelden zich zo’n 50 actieve 55-plussers op de sportvelden van SC Den Dungen om deel te nemen aan een sportieve ochtend. De oudste deelnemer was zelfs 89! De sportochtend was georganiseerd door Vivent Langer Thuis in samenwerking met Walking Sports. Walking Sports bestaat uit verschillende bewegingsvormen voor 55+ers die op een rustig tempo worden uitgevoerd.
Deze aangepaste spelvormen zijn gericht op evenwicht, kracht en geheugen en zijn zeer geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder gevaar op blessures willen bewegen. Een heel belangrijk aspect is de sociale ontmoeting door samen te bewegen en plezier te maken. Zoals Wim Vermeulen van Walking Sports zei: “als je mensen door spel en sport achter de geraniums weghaalt, is het doel bereikt!’

Onder de bezielende leiding van 8 trainers werd in teams voetbal, hockey, volleybal en handbal gespeeld. Met veel enthousiasme werd na een warming up op vier sportveldjes ‘gebald’. Ook was een fysiotherapeut aanwezig die de deelnemers allerlei preventieve tips gaf die bij kunnen dragen aan langer zelfstandig en veilig wonen. Regelmatig controleren van ogen en gehoor zorgen ervoor dat je alert kunt blijven op je omgeving, wegnemen van obstakels in de woning (losliggende snoeren, opgekrulde vloerkleden e.d.) zodat struikelgevaar wordt verminderd, goed schoeisel zodat je stevig staat – het draagt allemaal bij aan veilig langer thuis.

Het prachtige weer droeg zeker bij aan de sportieve prestaties van de aanwezigen. De inwendige mens werd goed verzorgd met koffie en cake en een lekkere lunch met soep vooraf.

Omdat cadeautjes altijd worden gewaardeerd, kregen alle deelnemers een ‘goodie bag’ (red. mede gesponsord Jumbo Janssen uit Den Dungen) gevuld met een flesje water, iets lekkers, allerlei informatie, en een stappenteller of keycord. En natuurlijk een aanmeldformulier om lid te worden van Vivent Langer Thuis!

Het was een zeer geslaagde ochtend waarin we veel vrolijke en actieve mensen plezier zagen hebben. De samenwerking met Walking Sports smaakt zeker naar meer!

Terug naar het overzicht