•  

Mededelingen uit de bestuurskamer

Jaarvergadering.

De algemene ledenvergadering wordt gehouden op maandag 31 oktober 2005, aanvang 20.00 uur in de kantine.

In de twee weken voorafgaand aan deze vergadering zullen nadere gegevens, zoals agenda en notulen vorige vergadering, aan de leden kenbaar gemaakt worden via clubblad en website. Belangrijk onderwerp dat ter goedkeuring aan de leden wordt voorgelegd is de privatisering van het sportcomplex Jacobskamp.

Trainingsaccommodatie;

al vele jaren lang kampt onze voetbalclub met een capaciteitsprobleem voor onze trainingsaccommodatie. Positief is dat we in de afgelopen periode een toename gezien hebben van het aantal senioren en jeugdspelers dat aan trainingen deelneemt.

Andere kant van de medaille hierbij is dat één trainingsveld veel te weinig is om al die trainingen in te plannen. De laatste maanden is er intensief gewerkt aan een oplossing. Altijd even gemakkelijk gaat het niet, want zonder hier ver over uit te wijden, het probleem is complexer dan men denkt. Het heeft raakvlakken met het privatiserings- en centralisatieverhaal, waarbij we afhankelijk zijn van de gemeente. Extra verlichting op veld 1 of 2 betekent ook dat er een speelveld opgeofferd wordt en dat er volgens de wettelijke regels een procedure van een jaar (!) doorlopen moet worden om toestemming hiervoor te krijgen!

Op dit moment wordt er al in het donker getraind! Een volstrekt onaanvaardbare situatie die op korte termijn om een oplossing vraagt! De mogelijkheden om hierbij gebruik te maken van de velden van onze collega buitensportverenigingen in de Paterstraat zullen deze week bekend worden! Als op 1 november de wintertijd echt ingaat, dient dit vraagstuk opgelost te zijn.

Reclameborden;

Het ophangsysteem voor de reclameborden is bevestigd en de reclameborden zijn na een grondige schoonmaakbeurt weer op hun plaatsen bevestigd. Dat oogt ineens een stuk completer voor een hoofdveld!

Vanuit onze commissie Financiën (en sponsoring) wordt er overigens druk aan gewerkt om het aantal reclameborden de komende tijd te vergroten. Ongetwijfeld zijn er nog potentiële sponsors die onze club willen steunen met een reclamebord langs het hoofdveld. Er zijn nog enkele lege plekken. Dank overigens aan diegenen die (soms al vele jaren lang) onze club op deze manier willen sponsoren.

Hoofdveld;

afgelopen week is er weer met man en macht gewerkt aan de laatste klussen die er te klaren vielen rondom het hoofdveld. Aan de onlangs vernieuwde afrastering werd een degelijk en praktisch ophangsysteem voor de reclameborden aangebracht. Onder de afrastering werden aan beide lange zijden tegels gelegd om het maaien te vergemakkelijken. De luidspeakers zijn verhangen, waardoor de kwaliteit van de omroepinstallatie een stuk verbeterd is en een vlaggenmast is wat prominenter in beeld gekomen.

Al eerder melden we u de verbeteringen aan de ballenvangers, de kassa en de doelen (nu compleet met een prachtig groen-wit net!)! We krijgen bijzonder positieve reacties op de aanpak die we op het gebied van “gebouwen en terreinen” voorstaan. Laat in dit geval vooral ook de eer uitgaan naar al diegenen die in de afgelopen maanden en weken onze voetbalclub hiermee een buitengewoon goede dienst hebben bewe-zen. Met veel enthousiasme en in een prettige sfeer werd er ontiegelijk veel werk verzet. Al die harde werkers, die er “voor wilden gaan” danken we hartelijk!

Commissiewerk;

onze diverse commissies beginnen steeds beter te draaien. Er wordt veel werk verzet om de aan hen toebedeelde taken goed uit te voeren. Bovendien ontwikkelt men allerlei nieuwe initiatieven en daardoor blijft onze voetbalvereniging volop in beweging.

Uiteraard zullen ook onze leden regelmatig geïnformeerd worden over de activiteiten van "Voetbalzaken", "Wedstrijdzaken", "Communicatie", "Financiën", "Faciliteiten" en "Nevenactiviteiten". We komen hier binnenkort op terug.

Privatisering en centralisatie;

misschien hebt u het een en ander gevolgd via de media. Deze week vergaderde de gemeenteraad over een paar belangrijke zaken die onze voetbalclub aangaan. Het centralisatieplan, waarbij meerdere sportclubs de handen ineen geslagen hebben en bij de gemeente ideeën aangedroegen voor een nieuw sportcomplex, werd als hamerstuk afgewerkt.

De mogelijkheden (en onmogelijkheden) van de plannen (zie in onze kantine de tekening!) worden bekeken om in 2011/2012 een nieuw sportcomplex te realiseren op en rond Jacobskamp richting Paterstraat.

Rondom het privatiseringsvraagstuk (beheer en exploitatie van velden en gebouwen door de vereniging) werden de voorwaarden rondom het groot onderhoud en renovatieachtige werkzaamheden enigszins verruimd. Wat dit precies voor onze vereniging gaat betekenen is op dit moment niet bekend. Uiteraard gaan we ook dit punt meenemen als er uitgebreide informatie over dit onderwerp aan de leden aangeboden wordt in verband met de algemene ledenvergadering.

Terug naar het overzicht