•  

Van Orsouw neemt SCI op sleeptouw

Brabants Dagblad - Maandag 26 september 2005

Bij SCI wil nog niemand praten over een mogelijk kampioenschap. Zelfs niet na de overwinning op titelfavoriet en regiogenoot Den Dungen: 2-0.

Er waait dit seizoen een frisse wind op sportpark Heidelust in Sint-Michielsgestel. De kersverse trainer Jack van Rijs haalde de bezem eens flink door de selectie van SCI. Hij ruilde enkele ’buitenlandse’ jongens in voor spelers uit de eigen omgeving. „De club moest weer een eigen identiteit krijgen, dus ging een aantal jongens eruit, en hebben we nu een selectie van 25 spelers uit Gestel“, zo verklaarde Van Rijs zijn bewuste keuze.

Eén van de spelers die dit seizoen nieuw is in de gelederen bij SCI is een oude bekende. Ronnie van Orsouw (27) speelde eerder vier jaar voor de club, maar was de afgelopen jaren hoofdverantwoordelijke voor de jeugdopleiding van Nuenen. Toen hij het nieuws opving dat Van Rijs de nieuwe trainer bij SCI zou worden, wilde hij graag terugkeren in Gestel. En niet zonder ambities. Van Orsouw hoopt nu daar een behoorlijke jeugdopleiding van de grond te krijgen. „Op dit moment heeft SCI niet eens een A-elftal en daar hoop ik met enkele enthousiaste vrijwilligers verandering in te brengen.“ Als aanvoerder is hij dit seizoen het verlengstuk van de trainer in het veld. En tot nu toe zeer succesvol. In de eerste competitiewedstrijd maakte Van Orsouw alle vijf de doelpunten tegen Buren, en tegen Maliskamp (4-0) schoot hij een vrije trap met succes binnen.

Zelfde kunstje

Datzelfde kunstje herhaalde Van Orsouw gisteren. De aanvaller eiste halverwege de eerste helft de bal op, die op twintig meter van het doel lag. De bal verdween, bijna uit stand geschoten, in de hoek achter de verbouwereerde doelman van Den Dungen, dat tot dan toe het betere van het spel had. Vooral in de beginfase was de titelfavoriet in de vierde klasse oppermachtig en drukte SCI steeds verder naar achter. Echte doelrijpe kansen leverde dat niet op.

Spits Dennis van der Aa werd in eerste instantie geschaduwd door Joost Driessen, maar de verdediger liep in een duel een blessure op. Hij heeft waarschijnlijk zijn enkelbanden ingescheurd. Matty den Otter nam zijn positie in en deed dat met verve. Van der Aa kon zich niet onderscheiden en voelde voortdurend Den Otter in zijn rug. Wie zich wel onderscheidde was Ronnie van Orsouw, die na rust vanwege een rugblessure vervangen moest worden. Uit een counter, tien minuten voor rust, lobde hij de bal op sublieme wijze over de uitgekomen doelman van Den Dungen: 2-0. Feest bij SCI en verslagen blikken op de bank van Den Dungen. „Zij hebben Van der Aa, maar wij hebben van Orsouw“, aldus een triomferende Van Rijs na afloop.

Den Dungen: Harms, Voets, Janssens, Pennings, Verhoeven (80. Van de Heuvel) Hellings (70. Van Grinsven), Wonders, Biemans (30. Van der Heyden) Hairwassers, Van der Aa, Van Lamoen.

SCI: Bekers, Driessen (20. R. Van Pinxten), Den Otter, Mauriks De Laat, Van Oss, De Keijzer J. Van Pinxten, Van Orsouw (46. Vorstenbosch), Van Balsfoort, Kerkvliet (83. Smulders).

Foto Dolph Cantrijn;

John de Laat van SCI dreigt weg te lopen met de bal, Mike Hellings van Den Dungen doet er alles aan om dat te voorkomen.

Terug naar het overzicht