•  

Uit de bestuurskamer

Samenstelling bestuur:

Marcel van Krieken (vader van twee voetballende pupillen) heeft zich via het hiervoor bestemde inschrijfformulier aangemeld voor een bestuursfunctie. Na een kennismakingsgesprek werd snel duidelijk dat we te maken hadden met een enthousiaste, gedreven verenigingsman, die het werk niet schuwt. Mede gelet op de ontstane vacature door het vertrek van Arnold van Grinsven en de achtergrond van Marcel (bouwkundig onderlegd en bekend met privatiseringsprojecten) lag het voor de hand hem verantwoordelijk te maken voor de taken van de commissie Faciliteiten (onderhoud en beheer gebouwen en terreinen). Inmiddels is gebleken dat deze toekomstige bestuurder (op de Algemene Ledenvergadering volgt de definitieve voordracht) van grote waarde kan zijn voor onze voetbalclub. Een aantal vrijwilligers heeft Marcel al leren kennen tijdens tal van klussen die er in de stille periode geklaard zijn. Binnenkort lijkt een nadere voorstelling in de rubriek “Nader kennismaken met” op zijn plaats.

Toon Roefs, die tot dusver “faciliteiten” deed, zal voortaan de functie van secretaris vervullen. Het secretariaatsadres wordt Zandstraat 42, 5271 TK Sint Michielsgestel. Alle correspondentie van onze vereniging dient voortaan verstuurd te worden naar Postbus 22, 5275 ZG Den Dungen.

Regelingen, afspraken en proceduremap:

Alle regelingen, afspraken en procedures die binnen onze voetbalclub gelden, zullen overzichtelijk verzameld wordt in één map. De R(egelingen)A(fspraken)P(rocedures)-map levert een heleboel informatie op voor leden, ouders en bestuurders en zal zowel op papier als digitaal te raadplegen zijn. We hopen snel in het nieuwe seizoen dit belangrijke informatiebulletin gereed te hebben.

Privatisering sportpark:

In de eerstkomende Algemene Ledenvergadering zal het punt “privatisering” op de agenda staan. Het feit dat dit onderwerp op de Algemene Ledenvergadering aan de orde dient te worden gesteld, geeft meteen ook aan dat het voor de vereniging een belangrijke beslissing is waarbij behalve bestuurlijke verantwoordelijkheid ook financiën een rol spelen. In de laatste weken heeft er intensief overleg plaatsgevonden met bestuurders en ambtenaren van de gemeente Sint Michielsgestel. Kort samengevat komt het er bij privatisering op neer dat een vereniging de exploitatie en het beheer van het sportcomplex verzorgt onder nader met de gemeente afgesproken voorwaarden (o.a. ontvangt de vereniging op jaarbasis hiervoor een bedrag van de gemeente en komt de huur te vervallen). De gemeente blijft eigenaar van de gebouwen (behalve de kantine) en de grond. Groot onderhoud en renovatie van gebouwen en velden blijft voor rekening van de gemeente. Het spreekt voor zich dat het vertrekpunt van groot belang is. Met andere woorden hoeveel achterstallig onderhoud dient er nog te geschieden, alvorens we met elkaar in zee kunnen gaan? Wie voert dat achterstallig onderhoud uit en in welke mate moet de club daar zelf aan bijdragen? Tussen het hele privatiseringstraject door loopt voor onze voetbalclub ook nog het “centralisatieplan”. Enige jaren geleden is door de gezamenlijke buitensportverenigingen in Den Dungen bij de gemeente een plan ingediend om te komen tot een geheel nieuw sportpark. Het moge duidelijk zijn dat “privatisering” direct raakvlakken heeft met “centralisatie”. Al met al een lastige bestuurlijke klus. Maar ook uitdagend! We beseffen namelijk drommels goed dat zowel onze voetbalclub als een aantal andere Dungense verenigingen gebaat zijn met verstandige besluitvorming rondom het sportcomplex. Want zowel nu als in de toekomst willen we met zijn allen in Den Dungen toch op een goede en functionele accommodatie onze favoriete sport bedrijven.

Gezien de complexiteit van dit belangrijke onderwerp zullen we de komende tijd onze leden hierover uitvoerig van informatie blijven voorzien.

Voorts is er binnen onze vereniging een werkgroep privatisering actief die bestaat uit Ger Sterks (ingehuurd als deskundige), Marcel van Krieken (vanuit commissie Faciliteiten), Toon Roefs (secretaris) en Mari van Grinsven (voorzitter). Diegenen die nadere informatie wensen over de privatisering van het sportpark kan contact opnemen met één van de leden van de werkgroep.

Investeringen:

Uitgangspunt bij het doen van investeringen of het belasten van de exploitatie is dat zulks dient te geschieden binnen de vastgestelde begroting. Wel zijn we het erover eens dat we over kwalitatief goed voetbalmateriaal dienen te beschikken en dat we er ook bij het investeren van apparatuur en inventaris alert op moeten dat onze investeringen rendement opleveren. Besloten werd tot het aanschaffen van o.a. een nieuwe kalkwagen, de nodige ballen, doelnetten en andere voetbalmaterialen. Voor de muziek in de kantine zal, overigens op huurbasis, gebruik gemaakt worden van een muziekcomputer.

Terug naar het overzicht