•  

Pupillenweekend 2005 - De Mussenberg

Dit jaar gingen we voor de 14de keer op kamp naar Loon op Zand. We verblijven daar in de Mussenberg. Op de vrijdag vertrokken we met 80 kinderen en 28 leider(sters), en het weer was deze keer goed. Daar aan-gekomen hielpen de ouders nog even mee met het inrichten van de slaap-plaatsen en na afscheid te hebben genomen van de kids vertrokken ze weer richting Den Dungen. We vertrokken naar de bossen en speelden daar stratego wat erg goed verliep, daarna werden de groepen pas bekend gemaakt door middel van het fotospel, waarbij sommige kinderen hun leider meteen herkende door een stukje van de foto waar een neus op stond of de kleur haren `GRIJS` Nu gingen we voor de speurtocht want de laatste jaren hebben we daar al veel pech mee gehad, we begonnen al met een boswachter die dwars lag over de route maar na enige aanpassingen konden we vertrekken, onderweg waren er leuke spelletjes, zoals darten in het donker en zaklopen, maar de regen viel al snel met bakken uit de lucht en het donderde en bliksemde er op los dus de tocht werd alweer afgelast, jammer van al dat werk maar misschien de volgende keer beter. Na een lekker broodje worst werden de bedden opgezocht maar niet om te slapen, maar het kussengevecht kon beginnen, en niet alleen de kinderen hebben hier veel plezier in ook de leiders kunnen zich eens goed uitleven.

Zaterdag werden we alweer op tijd gewekt door de leiders en het ontbijt kon beginnen Na de buikjes gevuld te hebben kon de wandeling naar de duinen beginnen en in die grote zandbak was het goed toefen met een lekker zonnetje. Daar werd er gevoetbald, spijkerbroek gehangen en door het zand gekropen. Hier van krijgen ze wel honger en de kookstaf had de boterhammetjes gesmeerd en op de picknick plaats gebracht dat ging er wel in bijna alles was op. Hierna werd er kwartet gespeeld in het zand en met de leiders erbij werd er dit jaar niet meer vals gespeeld en zo is het ook een veel leuker spel. Na de wandeling terug en een lekkere douche was De Derde Helft ingericht en kon er friet gegeten worden dat smaakt altijd. De meeste waren flink moe maar we gingen de bossen nog in voor een spel waar letters mee te verdienen waren en met die letters kon je een woord maken. Ons Nederlands is niet zo best; er waren lange woorden maar of ze bestaan dat was een vraagteken. De meeste sliepen nu een stuk sneller en de leiding had nu nog even tijd over om een potje skip-bo te spelen. Zondag maakten we ons klaar voor de 8-kamp en het buikschuiven was zeker favoriet bij de meeste, met een lekker zonnetje was het goed te hebben op het veld, om 12 uur nog even een boterhammetje en een kop soep.En we konden voor de tweede keer de 8-kamp gaan spelen en dan gaat het altijd een stuk beter als ‘s morgens sommige groepen hadden zelfs 4 keer zo veel als in de morgen dat geeft toch twijfels. Maar het was een gezellige dag en de meeste ouders arriveerden al weer, om de kinderen op te halen. De prijsuitreiking volgde nog en er werd afscheid genomen van Rien v d Broek die al van het begin mee op kamp is geweest en het na 14 jaar jammer vind om afscheid te nemen maar soms kun je niet anders . Rien toch nog namens de kinderen en de leiders kei=bedankt voor alles wat je hebt gedaan voor het pupillenweekend, en we verwachten volgend jaar zeker een bezoek van je.Alle spullen werden bij elkaar gezocht, en iedereen vertrok met een tevreden gevoel weer naar huis; de meeste meteen naar bed om lekker te slapen.

Wist u dat

- Rookie of the year is Walter

- Hans Meulenbroek alleen denkspelletjes kan

- Ze met scrabble Zuid Afrikaanse woorden hadden zoals gelegenheidspik

- Bas niet alleen naar de wc durfde en Emiel mee moest

- Walter en de Tos maar 4 uurtjes geslapen hebben op het hele kamp

- Hemke zijn bitterballen lekker waren maar te laat

- Alle vrouwen gek waren op de ogen van de eigenaar

- Rico een jongen riep en riep maar die luisterde niet, hij riep ook de verkeerde naam

- Jan vd Lee kampioen is in snurken

- Harrie in de bus heeft geslapen

- Bij de 5 splitsing het mis ging

- Rien afscheid heeft genomen na 14 jaar

- Onze buurmannen warming up gaven met een string over hun sport-broek

- We volgend jaar voor de 15e keer op kamp gaan

- Josh v Bers van slagroom houdt en geweldig kan poetsen

- Er bij de D pupillen een volle vuilniszak rommel lag na 2 nachten

- Ronald bij de D ingreep als ze niet luisterden en hun matras invorderde en als dat niet hielp ook nog hun kussen

- Gerard zo voetbalverslaggever kan worden

- We volgend jaar 19- 20 -21 mei 2006 op kamp gaan

- Mark niet meer zo fanatiek is

- Hannie en Mirjam het weer goed voor elkaar hadden in de keuken

- De spelleiding weer goed werk heeft geleverd

- We op zondagavond een video hebben gekeken van 13 jaar geleden en we flink hebben zitten lachen zeker toen Jeroen in beeld kwam met een bos haar.We volgend jaar willen proberen om een leuke video te maken

- We alle leiders bedanken voor hun tijd en gezelligheid en tot volgend jaar dan gaan we weer een geweldig kamp tegemoet.

Terug naar het overzicht