•  

Verlies in nacompetitieduel

Den Dungen 1 – OSC 1: 1-2: Het voetbalspel is vooral mooi als er twee ploegen elkaar bestrijden met aanvallend, gedurfd en technisch voetbal. Zowel OSC als Den Dungen hadden in de reguliere competitie op deze onderdelen hun visitekaartje afgegeven.

Tijdens de nacompetitiewedstrijd ging het bij tijd en wijlen wat minder, maar er stonden dan ook hele andere belangen op het spel. De winnaar van de twee duels die gespeeld worden, gaat naar de finale om promotie naar de derde klasse af te dwingen! De krachtsverschillen tussen de beide ploegen waren mini-maal. In het scoreverloop kwam dit na een half uur spelen tot uitdrukking. Dave Gersjens strafte inadequaat ingrijpen in de Dungense verdediging af, maar een zestal minuten later kon Dennis v.d.Aa de gelijkmaker binnen schieten na goed voorbereidend werk van Ruud van Grinsven. Direct na rust leek Den Dungen over de beste papieren te beschikken voor een goed resultaat. Eerst werd de lat geraakt door Nicky van Lamoen en even later stond OSC met een speler minder vanwege een veldverwijzing. De numerieke meerderheid kon door Den Dungen niet worden uitgebuit. De ervaren verdediging van de bezoekers hield het hoofd koel, Den Dungen kon niet overtuigend genoeg druk zetten en de aanvalsleiders van OSC eisten de nodige aandacht op.

Toen een van die aanvallers zich kort voor tijd liet mangelen door twee Dungense verdedigers ging de bal op de stip en bezorgde Roy Netten zijn ploeg de overwinning. En nadat Den Dungen de kans op de gelijkmaker verprutste, mocht het goed leidende arbitrale trio de partij beëindigen.

Den Dungen gaat zondag a.s. op bezoek bij OSC in Den Bosch in de hoop alsnog de finale te halen. Winst is dan wel geboden!

Terug naar het overzicht