•  

Uit de bestuurskamer

Mieke Blokx stopt met bestuurssecretariaat

Met ingang van 5 april 2005 heeft Mieke Blokx haar functie als bestuurssecretaris neergelegd. Vanaf het seizoen 1993/1994 heeft Mieke de haar toevertrouwde taken met veel overtuiging en inzet verricht.

Daarnaast is ze ook nog eens op meerdere fronten (weekenddienst, EHBO, ledenadministratie, Commissie Communicatie) bij onze vereniging actief geweest en dat dwingt respect af. De overwegingen die ten grondslag liggen aan dit abrupte besluit moeten ons inziens vooral gezocht worden in zienswijze, opvattingen en verstoorde verhoudingen. Hoewel Mieke zich altijd voor de volle honderd procent ingezet heeft voor de club ondervond ze in haar beleven niet altijd de juiste respons.

Haar directe wijze van communiceren en stellige opstel-ling (immer uit oogpunt van rechtvaardigheid en in het belang van de leden) bij allerlei onderwerpen zetten in de afgelopen jaren de tegenstellin-gen nog al eens op scherp en resulteerde uiteindelijk ook in teleurstelling. Want uit de in het belang van de voetbalclub verrichte inspanningen het gevoel over te houden niet begrepen te (willen) worden, gaat tegen je werken. Onze bestuurssecretaris voelde zich niet meer op haar plaats en meende niet meer optimaal de belangen van de voetbalclub te kunnen behartigen. Op zo’n moment besluiten de “eer” aan jezelf te houden, is lastig voor onze voetbalclub, maar verdient ook begrip.

Mieke heeft ermee ingestemd dat we tot het eind van het seizoen haar adres mogen gebruiken voor het bestuurssecretariaat. Verder heeft ze aangegeven de lopende zaken af te wikkelen en voor overdracht van bestanden en bescheiden te zorgen. Mieke, jammer dat we op deze wat ongebruikelijke wijze afscheid van je moeten nemen, maar soms maken mensen zelf ook keuzes. En daar hebben ze recht op!

Neemt niet weg dat we je van harte danken voor de vele uren, weken, maanden en jaren die je, je hebt ingezet voor alle leden van de voetbalclub. We wensen je (samen met jouw familie) alle goeds toe!

Kantine

Eerder kondigden we aan om in maart de zaken rondom de exploitatie van onze kantine te willen regelen. Zowel voor onze voetbalclub als voor de eventuele exploitant zijn de belangen groot en dat vereist intensief en gedegen overleg.

Gebleken is dat zorgvuldigheid hierbij belangrijker is dan snelheid. In april gaan wij verder met onze gesprekken met geïnteresseerden en in de eerste dagen van mei hopen we hierover een bestuursbesluit te kunnen nemen.

Geweld op het voetbalveld

De kwestie die speelt rondom ons vijfde elftal (uit de competitie gezet vanwege drie keer niet opkomen) gaan we als bestuur plaatsen in het kader van “ geweld op het voetbalveld” . Met andere woorden: het vijfde heeft haar punt gemaakt! We zijn ons bewust van de complexiteit van de materie, maar gaan deze ook niet uit de weg.

Want als vanwege fysiek en verbaal geweld wedstrijden geen doorgaan meer vinden, kunnen we namelijk beter ophouden te bestaan! We voetballen (zowel prestatief als recreatief) voor de sport en het plezier!

Met betrekking tot de actie van Den Dungen 5 heeft het bestuur ingezien dat we zelf hierbij nadrukkelijker de regie hadden moeten pakken. Acties van individuele teams in het kader van “ geweld op het voetbalveld” leiden uiteindelijk tot niets en leveren alleen maar verliezers op. De hieruit voortvloeiende boetes zullen verhaald worden en er kunnen geen officiële wedstrijden meer worden gespeeld onder onze verantwoordelijkheid.

Als we komend seizoen de discussie over “geweld op het voetbalveld” binnen onze vereniging gaan voeren zullen we dat doen op basis van de volgende bepalingen.

Voetbal dient een sportief, sociaal en ontspannen sport te zijn. Soms worden daarbij door personen of teams grenzen overschreden. Als eerste is de scheidsrechter de aangewezen persoon om in te grijpen. De wedstrijdformulieren ten behoeve van de KNVB geven een weergave van het wedstrijdverloop zowel positief als negatief en moeten dus ook naar werkelijkheid ingevuld worden. Wanneer de wedstrijdleiding of begeleiders van een team menen dat er niet binnen de gangbare kaders gevoetbald kon worden, dient dit gemeld te worden aan het bestuur.

Het bestuur zal het probleem dan verder onderzoeken – bepalen wat het resultaat moet zijn – de effecten van de oplossingen bezien – en dan een besluit te nemen. Het is dus duidelijk dat het bestuur zelf de regie neemt namens de vereniging. Dat is dus voortaan een clubverantwoordelijkheid die door de Commissie Voetbalzaken (in de nieuwe organisatiestructuur) voor het volgende seizoen met scheidsrechters en leiders doorgenomen zal worden.

Terug naar het overzicht