•  

Uit de bestuurskamer

Organisatiewijziging: afgelopen maand is het bestuur druk doende geweest met het analyseren van de huidige organisatiestructuur binnen onze voetbalclub. Cruciale vraag was of we met onze huidige opzet (bestuur en commissies) de komende jaren daadkrachtig genoeg onze voetbalclub kunnen besturen. We hebben geconstateerd dat wij als clubbestuurders meer (en soms ook op een andere wijze) onze bestuursverantwoordelijkheid moeten oppakken en dat we met veel vertrouwen een aantal zaken lager in de organisatie kunnen leggen.

Dat betekent wel dat er binnen onze commissies zowel qua bevoegdheden, in verantwoordelijkheden, taakuitvoering en samenstelling wijzigingen doorgevoerd gaan worden.

Hierbij zal er meer aandacht gaan komen voor onze primaire doelstelling (voetballen en trainen), onze almaar groeiende jeugdafdeling zal op prominentere plaatsen in de organisatie vertegenwoordigd worden en bestuurders en commissieleden zullen meer dan voorheen binnen afgebakende taakgebieden gaan werken.

We gaan samen met alle betrokkenen proberen dit proces soepel te laten verlopen om met ingang van het nieuwe seizoen hiervan gezamenlijk de vruchten te plukken.

Een van onze bestuurders schreef zijn beleidsnotitie onder het motto “op weg naar duidelijkheid”….!! Hoe dan ook, als alles maar geschiedt in het belang van onze voetbalclub en haar leden (van oudste senior tot en met jongste pupil!).

Den Dungen 5 uit competitie:

vorige week bereikte ons via de KNVB het bericht dat het vijfde seniorenelftal uit de competitie genomen is vanwege het tot drie keer toe niet opkomen voor dezelfde competitiewedstrijd (CHC uit). Op dit moment volstaan wij even met deze mededeling, maar u begrijpt dat zo’n kwestie verder gaat dan alleen het feit dat spelers en begeleiders van ons vijfde seniorenteam voorlopig uitgevoetbald zijn.

Op basis van een deugdelijke analyse zullen we in beeld moeten krijgen wat de gevolgen hiervan zijn, welke maatregelen we dienen te nemen en welke partijen (bestuur, team, tegenstander) hiervoor verantwoordelijk zijn.

Het bestuur zal op korte termijn haar standpunt in deze zaak bepalen.

Slechts met één doel voor ogen: hoe kunnen we deze absoluut onwenselijke situatie in de toekomst voorkomen.

Terug naar het overzicht