•  

Een goed gevoel...

Sinds 1 maart j.l. mag ik de functie van voorzitter van onze voetbalvereniging vervullen. Door een toevallige samenloop van omstandigheden ben ik op deze post terecht gekomen. Niet gesolliciteerd, niet me bijzonder ingespannen bij de werving, zelfs officieel nog niet door de leden gekozen, maar “zomaar “, omdat ik gevraagd ben…!!

“Zomaar” klinkt wat afstandelijk en quasi onverschillig. De werkelijkheid is anders, omdat ik (en anderen in mijn directe nabijheid met mij) de voetbalsport in het algemeen en onze voetbalclub in het bijzonder een warm hart toedraag en ambitieus deze taak op me neem. Je hobby mogen uitoefenen bij onze voetbalclub geeft mij een goed gevoel!

De club ligt me na aan het hart en het maakt me eerlijk gezegd niet echt veel uit op welke wijze ik me dienstbaar kan maken. Schijnvertoning, politiek statement of toch gemeend? Eenieder mag daar voor zichzelf een uitleg aan geven. Voor mij staat voorop dat we gezamenlijk plezier beleven aan de voetbalsport en dat we ons in een goede sfeer met vereende krachten inzetten om het clubbelang te dienen.

Een club besturen doe je voor alle leden, vrijwilligers en andere naast betrokkenen. Daarvan kan en mag je pas voldoening hebben als alle nauw met de club verbonden mensen daarbij echt ervaren dat het goed toeven is binnen die club en als je vol overtuiging de voorwaarden gecreëerd hebt om alle leden op een prettige wijze de voetbalsport in clubverband te laten beoefenen.

Ik ben me ervan bewust dat de taak van voorzitter ook verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Gelukkig kunnen die gedeeld worden met een aantal hardwerkende bestuurs- en commissieleden. Het nemen van ingrijpende beslissingen en moeilijke besluiten zullen we niet uit de weg gaan. Wel zal ik ervoor waken dat bestuursbesluiten genomen worden met respect voor ieders standpunten en in het belang van de club en haar leden!

Ik ervaar het als een voorrecht bij deze club betrokken te mogen zijn. Nu ik in de eerste dagen na mijn aantreden me weer wat intensiever in de problematiek van het verenigingsbestuur verdiept heb, wordt het goede gevoel dat ik had bij onze voetbalclub alleen maar versterkt. RKVV Den Dungen kent net als elke vereniging haar problemen, eigenaardigheden en bijzonderheden. Zaken die continue aandacht behoeven en waar bestuurlijk aan gewerkt moet worden. Lastig, vervelend of om moe van te worden? Nee hoor, het werk is voor een goed doel, kent zijn uitdagingen en geeft een goed gevoel!

Een goed gevoel (over en bij onze eigen Dungense voetbalclub) dat ik graag met jullie allemaal wil delen..!!

Mari van Grinsven

Terug naar het overzicht