•

Den Dungen verliest in derby van SCG’18 (2-4)

Bron: website SCG18.nl
SCG’18 heeft afgelopen zondag de derby tegen Den Dungen winnend kunnen afsluiten. Gelet op het aantal kansen is de overwinning terecht te noemen.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd 1 minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de vorige week overleden Henk van Vught.
Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. In de 11e minuut kreeg SCG de eerste kans. Stan van Rooij kopte op de lat maar de bal belandde voor de voeten van Pim van Erp, die onberispelijk raak schoot: 1-0
Den Dungen ging na dit doelpunt beter voetballen en zette de SCG-verdediging onder druk. Dat leverde in de 16e minuut de gelijkmaker op. Na een mooie aanval wist Bjorn de Kort de gelijkmaker binnen te schieten.
Den Dungen bleef in de eerste helft en met name op het middenveld, de betere ploeg, maar doelpunten bleven in de eerste helft verder uit.
Na de rust zocht SCG meer de aanval en dat leverde in de 61e minuut weer een voorsprong op. Stan van Rooij kon alleen op de keeper afgaan en hij wist de bal in het doel te werken: 2-1.
Den Dungen probeerde om de gelijkmaker te maken maar de Gestelse verdediging hield uitstekend stand. SCG had ook enkele gevaarlijke aanvallen maar paal en lat stonden vooralsnog doelpunten in de weg. Dat lukte wel in de 82e minuut toen Arthur Bot een mooie aanval kon afronden en de 3-1 liet aantekenen.
Den Dungen deed 3 minuten later weer wat terug met een mooi doelpunt van Joep Kaarsgaren, waardoor de spanning weer terug was. Dat duurde maar even, want in de 90e minuut scoorde Axel van Litsenburg voor SCG waardoor de eindstand op 4-2 kwam.