•  

Den Dungen - Nieuwkuijk 1-3 (0-2)

Den Dungen is ambitieus en kijkt nu naar boven
(bron: Brabants Dagblad- 20nov 2023)


Menig amateurclub in Brabant kan wekelijks rekenen op een handjevol fanatieke supporters. Maar de zeer jeugdige 'D-side' van Den Dungen spant qua toewijding toch echt de kroon. De jongetjes brengen niet alleen fakkels en een trommel mee, maar ook een zelfgemaakt spandoek naar de wedstrijd tegen Nieuwkuijk. De eerste helft moeten ze echter stilletjes toekijken. Den Dungen komt nauwelijks aan voetballen toe, en de geringe kansen die Nieuwkuijk krijgt gaan erin. Aanvoerder Brent de Wijs kopt tweemaal raak, waardoor Nieuwkuijk halverwege met 0-2 aan de leiding gaat.

Stabiele derdeklasser

Het is inmiddels alweer vier jaar geleden dat Den Dungen promoveerde naar de derde klasse. Aanvoerder Remco Kersten was er toen al bij. ,,Op het begin waren we natuurlijk nieuw, en blij met een plek in de middenmoot. Maar nu na een aantal jaar bovenin meedraaien, willen we wel meer", vertelt de middenvelder.

Een periodetitel pakken lukte nog niet, maar het staat hoog op het verlanglijstje. ,,In de derde klasse zijn we als ploeg echt gegroeid, en we proberen ook echt mooi voetbal te spelen." Dat resulteerde in een nieuwe doelstelling. ,,De concrete doelstelling is langer bovenin meedoen, en eigenlijk ook een periodetitel pakken omdat dat de afgelopen jaren net niet is gelukt", vertelt Kersten.

De tweede helft tegen Nieuwkuijk begint met nog maar eens een rookbommetje en wat gezang. Het 'kom op Den Dungen, naar veur en maak die goal' lijkt effect te hebben, want halverwege de tweede helft maakt Bjorn de Kort de aansluitingstreffer. Den Dungen wil vol voor het slotakkoord gaan, en de pupillen van de 'D-side' gaat er nog maar eens achter staan. Sommigen inmiddels zonder shirt, en hangend in de netten. Voor uw beeld: het is nog altijd november en zo'n elf graden. Nieuwkuijk speelt de slotfase echter professioneel uit, en prik er zelfs nog een goaltje bij: 1-3.

Nieuwe kansen

Den Dungen verliest uiteindelijk op slordige wijze en sluit daar ook de eerste periode mee af. Die felbegeerde periodetitel was dit keer al buiten bereik (EVVC eindigt bovenaan), maar vanaf deze week staan de standen weer op nul. Nieuwe kansen dus.

Ook trainer Van Emmerik merkt door de jaren heen vooruitgang. ,,We merken dat we een hele stabiele selectie hebben en het niveau steeds hoger ligt", vertelt de trainer. ,,Maar de concurrentie is ook groot."

De verschillen zijn klein in de derde klasse C. Den Dungen staat na de nederlaag op de zesde plek, maar het gat met koploper EVVC is slechts zeven punten.

,,In sommige wedstrijden hebben we onnodig puntenverlies geleden. Maar over het algemeen kan ik met deze start wel leven. Ik vind dat we weer goed voetbal laten zien", aldus Kersten.

De nederlaag tegen Nieuwkuijk kende voor de aanvoerder nog een kleine meevaller. Vlak voor de beslissende 1-3 viel, werd hij omgeroepen tot man van de wedstrijd. Zondag begint voor Den Dungen een nieuwe jacht op de periodetitel, uit tegen RKDVC.

Den Dungen - Nieuwkuijk 1-3 (0-2). 21. De Wijs 0-1, 35. De Wijs 0-2, 67. De Kort 1-2, 90+6. Kok 1-3.

Terug naar het overzicht