•

Den Dungen - Alem 5-2. (4-0)

Hekkensluiter Alem had weinig in te brengen tegen een sterk spelend Den Dungen.

Met goed voetbal en gevarieerd aanvalsspel werd Alem in de eerste helft overklast door Den Dungen. In de zevende minuut was het al raak toen Silas Postma met een fraaie individuele actie zijn tegenstander uitspeelde en met een goed schot ons op een 1-0 voorsprong schoot. Even later wordt Loek van Grinsven gevloerd in het keepersgebied en mag Bjorn de Kort aantreden voor de strafschop, echter de doelman van Alem weet de goede hoek te kiezen. Dit was slechts uitstel van executie want vijf minuten later staat het dan toch 2-0 en is het wederom een sterk spelende Silas Postma die weet te scoren. Dezelfde Silas geeft enkele minuten later de bal vervolgens op een presenteerblaadje aan Tom Schuurmans en die weet daar wel raad mee 3-0. Als dan de scheidsrechter in een struikelpartij een overtreding ziet ligt hij de bal wederom op de stip. Deze keer is het Tom Schuurmans die het mag proberen, de doelman gaat voor dezelfde hoek en Tom kiest de andere en bepaald daarmee de ruststand op 4-0. Na ongeveer vijftien minuten in de tweede helft scoort Tom Schuurmans zijn derde van deze middag en staan we op een riante 5-0 voorsprong. Ons spel wordt slordiger en de scherpte minder waardoor Alem iets terug kan doen en de eer redden, via een raak geschoten strafschop en een afstandsschot bepalen ze de eindstand op 5-2. Een prima wedstrijd met zeventig minuten goed voetbal. Over twee weken wacht de lastige uitwedstrijd tegen Nulandia.