•  

Den Dungen dames ‘simply the best’

Geen voetbalteam werd dit jaar zo overtuigend kampioen als het vrouwenteam 18+. Ze wonnen alle tien competitiewedstrijden met een klinkend doelsaldo van 85 doelpunten voor en slechts drie tegen. De rijke historie van Dungense voetbaldames is in goede handen bij dit gezellige vriendinnenteam.

Het vrouwenteam heeft helaas momenteel geen leider, speelster Kim Versantvoort neemt gelukkig die taak op zich. “Dan maak ik de opstelling en zet mezelf wissel, als het niet goed gaat ben ik wel boos. Soms is het lastig met wissels aangeven als je zelf in het veld staat.” Nu de Dungense dames spelen op de zondagen blijft het improviseren om maar genoeg spelers binnen de lijnen te krijgen. Kim: “We hebben één wedstrijd gehad dat we maar acht spelers hadden en dus één wissel. Het juniorendamesteam onder-15 is vooralsnog nog te jong om met ons mee te doen. Je gaat beter voetballen als de sfeer goed zit. We zijn dit jaar echt één team geworden.” Het kampioenschap werd voorafgaand de kampioenswedstrijd met shotjes gevierd en de vrouwen 30+ verzorgden de huldiging. Femke: “We hebben eigen shotjes gemaakt met een teamfoto erop. Ons shotje smaakt naar kers, framboos en nog een andere smaak. We hebben ons ook speciaal opgemaakt, verkleed en rookbommen gekocht om het te vieren.”

Tina Turner

Eén speler, Jara, speelt bij een junioren jongensteam maar doet desondanks ook elke wedstrijd mee met het vrouwenteam. Kim en Femke speelden ook in de jeugd bij de mannen en houden daar mooie herinneringen aan over. Femke: “Je hoorde erbij en kreeg geen speciale behandeling, je was ‘one of the guys’. Je leerde meer bij de mannen, het was serieuzer en meer fysiek. Er was een groot verschil toen ik overstapte naar de dames. Het hele spelletje is leuker bij de heren alleen de gezelligheid mis je dan.” Eén van de gezelligste, knotsgekke momenten van het seizoen was uit tegen Real Lunet. Femke: “Esmee was ergens bleven slapen en had haar slaapspullen en verkleedkleren nog bij van een of andere foute party. Toen de vader van Kim langskwam, Marti, onthaalden we hem groots met Esmee als Tina Turner en muziek. Dat filmpje kwam te staan op het Kelderklasse-account.” Marti traint de dames en zet de oefeningen uit, hij kreeg als dank een ludieke bijnaam. Kim: “Hij vertelde trots dat hij een cursus positief trainen had gevolgd van een oud-prof genaamd Antonelli. We hebben allemaal ook bijnamen van hem gekregen dus wij noemen hem Martinelli.”

Op stap

Femke benadrukt dat het team onderling veel regelt zodat Kim niet teveel gewicht op haar schouders neemt. “We zorgen dat iedereen ongeveer evenveel speelt, of je nou wel of niet hebt getraind. Als er iemand jarig is komen de shotjes in de kleedkamer en sturen we een kaart. Iedereen doet wel iets.” Kimberley en Shirley regelen bijvoorbeeld veel activiteiten zoals een keer karten of lasergamen, Sanne en Esmee worden het feestteam genoemd. Natalija en Naomi zijn meer stille genieters. Merel zorgt voor het bestellen en opdrinken van de shotjes. De laatste wedstrijden ging het team nog vol voor het doelsaldo, op het Instagramaccount ‘dendungendames’ vroegen ze aan de kijkers met hoeveel doelpunten ze zouden halen. Het verliep echter boven ieders verwachting. Femke: “Het was een geweldig seizoen. We zijn echt gegroeid als team. We zijn onlangs met z’n allen op stap geweest, ik ging tennissen – met kampioensshirt - maar het hele team was komen kijken. Daarna gingen we naar Den Bosch, met deze kleine groep zijn we allemaal bevriend geraakt.” Bij het team zijn meer spelers meer dan welkom. Femke: “We staan allemaal met de instelling op het veld om te winnen maar combineren dat met gezelligheid. Als team staan we open voor en accepteren iedereen.”

Terug naar het overzicht