•  

Boomkwekerij Van den Berk echte groenwitter

DEN DUNGEN | Boomkwekerij Van den Berk steunt de voetbalclub sinds één jaar als jeugdsponsor.  “De jeugdafdeling houdt een club levend en dynamisch.” Wat zijn de motivaties om de lokale voetbalclub te steunen?

Eigenaar Pedro van den Berk voetbalde in zijn jeugd tot zijn twaalfde bij Den Dungen, zijn vijftienjarige zoon Pim speelt momenteel in de JO-17 zijn wedstrijden. “Alle elftallen heeft Pim doorlopen. Hij vindt het harstikke leuk, moet het net als zijn vader hebben van zijn inzet en geniet vooral van het sociale teamgevoel. Hij speelde vorig seizoen maar een paar wedstrijden vanwege een knieblessure.” Ondanks de zware blessure ging Pim door weer en wind mee met zijn elftal. “De muziekbox nam hij dan mee naar de kleedkamer. Het prachtige aan een teamsport is dat het verbroedert.”

Respect vrijwilligers

Vader Pedro staat niet elke week langs de lijn vanwege zijn drukke werk, desalniettemin voelt hij zich betrokken bij de club. Pedro: “Ik vind de voetbalclub binnen het dorp een leuk en mooie ontmoetingsplek. Als bedrijf zijnde ondersteunen we dat graag, daar heb ik niet over getwijfeld. Ik heb veel respect voor alle trouwe vrijwilligers die veel tijd en inzet nemen voor de club.” Hij vindt het ook een goede zaak dat sommige vrijwilligers voor hun harde werk een vergoeding krijgen. Ook is hij tevreden hoe de clubaccommodatie eruit ziet. “Alles ziet er spic en span uit. Dat straalt veel liefde en hard werk uit.”

Dynamische jeugdafdeling

Het sponsorschap bevalt de bomenkwekerij aan de Bosscheweg goed. De naam ‘Van den Berk’ prijkt trots op de jassen van jeugdelftallen. “De jeugdafdeling houdt een club levend en dynamisch. Dan krijg je toch nieuwe aanwas en andere ideeën binnen een vereniging. Gezinnen uit nieuwe wijken raken zo ook meer betrokken en krijgen binding met Den Dungen.”

Groen-witte meerwaarde

De Dungense clubkleuren komen overeen met de kleuren van de groene bladderen en witte stam van de berk. “Het bedrijf bestaat al vijftig jaar en het werken in de buitenlucht maakt het geweldig. Toen we begonnen werd groen meer gezien als een sluitpost, tegenwoordig is het een prioriteit geworden in de samenleving. Vroeger waren de tegels al gelegd voordat we de boom gingen planten, nu wordt dat beter aangekleed en heeft het meerwaarde.”

Terug naar het overzicht