•  

Uitnodiging voor iedereen: John Williams reikt zondag de gewonnen hoofdprijs uit, kom dat zien!

De energietrainer van de KNVB en Mitsubishi Electric John Williams (o.a. de presentator van ‘Help mijn man is klusser!’) zal op zondag 7 mei a.s. tussen 11:00u en 12:00u een Cheque ter waarde van 30.000 euro aan SC Den Dungen uitreiken. Deze prijs, gewonnen tijdens de Groene Clubweken actie, zal enorm helpen om na de plaatsing van zonnepanelen en vervanging van lampen door led-alternatieven de volgende stap te zetten om het Sportpark Jacobskamp verder te verduurzamen. Het is een belangrijke prijs waarmee door plaatsing van bv een warmtepomp de energiekosten gedrukt worden en waardoor we het sporten, voor leden van SC Den Dungen, toegankelijk en betaalbaar kunnen houden. Het zou dan ook fijn zijn als we in groten getale bij de uitreiking aanwezig zijn.

Dus heb je een uurtje de tijd, kom dan naar deze prijsuitreiking! En ga samen met John op de foto!

Verduurzaming:

De eerste stappen van verduurzaming zijn al gezet in 2014 door bij de inrichting van het nieuwe sportpark te kiezen voor led als veldverlichting. De vervolgstap kwam in 2018 toen DE GROENE CLUB door de KNVB werd opgericht om verenigingen te helpen met het verduurzamen van hun sportaccommodatie. Hun motto ‘Volle Clubkas, lage broeikas’ waarmee ze aangeven dat duurzaamheid niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor de portemonnee sluit perfect aan bij de maatschappelijk thema’s van sportclub Den Dungen namelijk het milieu en toegankelijk zijn voor iedereen. In samenspraak met de leveranciers heeft er een onderzoek plaatsgevonden naar de mogelijkheden van verduurzaming en een van de toppers was het plaatsen van zonnepanelen. Dankzij een bijdrage uit het Rabo Dichtbij Fonds en de BOSA subsidie is dit in 2021 gerealiseerd. De volgende stap waar aan gewerkt wordt is het vervangen van de TL-buizen en lampen door led-alternatieven. Daarnaast kwam er uit gesprekken met de leveranciers naar voren dat installeren van warmtepompen de meest logische vervolgstap zou zijn.

De Groen Clubweken
Bron KNVB.nl

Van donderdag 9 maart tot en met zondag 9 april jl. organiseerden Mitsubishi Electric, Alklima en de KNVB de eerste editie van de Groene Clubweken. Deze actieperiode stond in het teken van verduurzaming voor sportaccommodaties van voetbalverenigingen. Naast het volgen van een Webinar over verduurzaming heeft sportclub Den Dungen gebruikgemaakt van de kans om een premium warmtepomp voor het eigen complex te winnen. Door een goed onderbouwde motivatie behoorde sportclub Den Dungen tot de 7 genomineerden die nader bezocht zijn. De blijdschap was dan ook groot toen afgelopen dinsdag gebeld werd dat sportclub Den Dungen een van de 3 winnaars was die een premium warmtepomp ter waarde van 30.000 euro mocht ontvangen.

De energie trainer
Bron knvb.nl

In oktober 2022 lanceerden Mitsubishi Electric en de KNVB de Energietrainer in de persoon van John Williams, onder meer bekend als presentator van het televisieprogramma Help! Mijn man is klusser. Als De Energietrainer motiveert John Williams voetbalverenigingen om met verduurzaming aan de slag te gaan. Vanuit zijn werk voor ‘Help! Mijn man is klusser!’ weet hij het een en ander over verbouwingen en daarnaast vinden John Williams en de clubs die hij bezoekt elkaar de gedeelde liefde voor voetbal. Ook tijdens de Groene Clubweken was de Energietrainer actief door succesverhalen te delen en clubs te voorzien van laagdrempelige tips.

Terug naar het overzicht