•

Den Dungen 1 ronde verder in nacompetitie

Divo 1 – Den Dungen 1: 1-1: donderdag 5 mei 2005. Na het gelijkspel (1-1) tegen Divo uit Dinteloord meent Den Dungen nog volop in de race te zijn om de volgende ronde in de nacompetitie. Gelet op het verloop van deze eerste nacompetitiewedstrijd is dat ook een alleszins reële veronderstelling. Lang zag het ernaar uit dat de voetballers uit Den Dungen met lege handen uit het westen van Brabant zouden terugkeren. In de laatste minuut werd vanwege hands echter een strafschop toegekend. Dennis v.d. Aa zorgde voor de gelijkmaker. En die was gelet op het spel in de tweede helft meer dan verdiend.

Voor rust waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, maar de fysiek sterkere tegenstander wist op basis van inzet net voor rust door uitblinker Robert v. Opdorp de leiding te nemen. Vervolgens kreeg Den Dungen juist in dat gedeelte van de tweede helft waarin men het spel nadrukkelijker naar zich toetrok en zich de beter voetballende ploeg toonde de beste mogelijkheden. Dave van Roy en invaller Pim Jennen mistten echter op een haar na het doel.

Den Dungen hield de thuisploeg onder druk en kwam tot opluchting van zichzelf en de meegereisde supporters uiteindelijk dan toch verdiend op gelijke hoogte.

Den Dungen – Divo: 4-2: zondag 8 mei 2005. Na het gelijkspel (1-1) in de eerste ontmoeting wist Den Dungen tegenstander Divo in de thuiswedstrijd met 4-2 te verslaan en kan zodoende nog steeds aanspraak maken op promotie. De twee aanvallend ingestelde ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd en dat kwam in het scoreverloop voor rust tot uiting. Nadat Divo via David v.d. Kolk de leiding had genomen, wist Dave van Roy de gelijkmaker binnen te schieten: 1-1.

Vervolgens drukte Den Dungen het lichte veldoverwicht na een half uur voetballen uit in een doelpunt van Dennis v.d. Aa. Kort voor rust kwam de ploeg uit Dinteloord weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Robert van Opdorp. Na rust wisselde Den Dungen mindere periodes af met vlagen van goed voetbal. Het bleef spannend, totdat zo’n tien minuten voor tijd de sportieve strijd definitief beslist werd. Rens v.d. Heijden zorgde voor de beslissende pass, waarna Ruud van Grinsven zijn ploeg op een 3-2 voorsprong kon zetten. Met een knappe actie gaf Dave van Roy in de laatste minuut nog meer kleur aan deze voor Den Dungen fraaie zege.

De volgende twee speeldagen van de nacompetitie staan gepland voor 16 mei (2e Pinksterdag) en 22 mei a.s. Den Dungen speelt dan eerst thuis en dan uit tegen OSC uit Den Bosch. En dat kunnen best eens boeiende ontmoetingen worden tussen twee ploegen die in de reguliere competitie niet veel voor elkaar onder deden.

De winnaar van deze twee duels speelt uiteindelijk op 29 mei a.s. de finale tegen Jeka uit Breda (de no 10 van de derde klasse B) of Dubbeldam (vierde klasse C).