•  

Nacompetitie is ook leuk

We zullen niet ontkennen dat tot zo’ n twee maanden geleden directe promotie door middel van het behalen van het kampioenschap het doel was dat Den Dungen 1 voor ogen had.

We weten inmiddels hoe het ons eerste elftal vergaan is en dat het noodzakelijk was vanwege het mislopen van de eerste plaats in de vierde klasse D de doelstelling bij te stellen. Nu zijn alle pijlen gericht op het halen van de finale van de nacompetitiestrijd op 29 mei a.s.

De eerste hindernis is inmiddels genomen. In de eerste ronde werd Divo uit Dinteloord verslagen. In de uitwedstrijd kon ternauwernood een puntje in de wacht worden gesleept, maar afgelopen zondag in de thuiswedstrijd lieten onze mannen er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was.

We mogen inmiddels ook constateren dat voetballen in de nacompetitie best leuk is. Dat lag overigens niet in de laatste plaats aan de ploeg die men in de eerste ronde als tegenstander trof. Een gezellige vereniging (veel meegereisde supporters zorgden voor een sfeervolle ambiance) en een aardige ploeg om tegen te voetballen. Verder merken we natuurlijk ook dat onze spelersgroep en technische staf zeer serieus met de promotiestrijd omgaan. Zoals echte sportlui betaamt, gaat men op dit moment voor het hoogst haalbare. Wat dat betreft staat er dus nog steeds promotie naar de derde klasse op het spel. Eenieder die betrokken is bij de selectie voelt de opwinding die er heerst in de voorbereiding op deze belangrijke wedstrijden. We wensen de technische staf toe dat het ze lukt om samen met de jeugdige spelergroep in een ontspannen sfeer naar een gezonde wedstrijdspanning toe te werken.

Wij zijn ervan overtuigd dat we met een gezamenlijke inzet van alle betrokkenen tot mooie dingen in staat zijn. Het zou goed zijn als onze jongens hierbij gesteund worden door vele supporters. Ook onze eigen leden zijn natuurlijk van harte welkom om het eerste elftal aan te moedigen!

Uiteraard geldt dat ook voor de promotiewedstrijden die onze A-1 junioren nog moeten gaan spelen Zie verder de oproepen in de rubriek Jeugdafdeling.

Terug naar het overzicht