•  

RKJVV is gewoon RKJVV

Enkele weken geleden werd in een wedstrijdverslag van Den Dungen 2 – RKJVV 2 de bezoekende club uit Den Bosch aangeduid met “de baasjes van de Siep” en “Siepogen”.

Wij zijn hierover benaderd door een bestuurslid van RKJVV met de mededeling dat dit soort benamingen als denigrerend worden ervaren en hiermee de naam van zijn vereniging in diskrediet gebracht wordt. De term “Siep” wordt blijkbaar altijd nog in verband gebracht met negatieve zaken die in het verre verleden speelden.

Met het gebruik van deze bijnaam wordt ook allerminst een positieve bijdrage geleverd aan de campagne die zo’n vijf jaar geleden door RKJVV in gang werd gezet ter verbetering van het imago van RKJVV.

Hoewel de betreffende verslaggever zich van geen kwaad bewust zal zijn en ook niet het historisch besef heeft dat hij een wat beladen naam gebruikte, willen wij toch graag aan het verzoek van RKJVV (Rooms Katholieke Jongeren Vereniging Vogelwijk) voldoen om vanaf heden de clubaanduiding “Siep” en alle hiervan afgeleide woorden te vermijden wanneer we RKJVV bedoelen.

Zoals dat geldt voor onze vereniging, gunnen we het ook RKJVV om te boek te staan als een club met een goede naam!

Terug naar het overzicht