•  

Nieuws van de Commissie Faciliteiten

In navolging van de commissie Communicatie en Informatie (zie Groen Witter 1) wordt ook door de verantwoordelijke bestuursleden Arnold van Grinsven en Toon Roefs alvast kort uit de doeken gedaan welke werkzaamheden tot op heden uitgevoerd zijn door de commissie Faciliteiten. Deze commissie is onder andere belast met de onderhoudswerkzaamheden aan gebouwen en terreinen. Het hoeft verder geen uitleg dat op het sportpark Jacobskamp “onderhoud” voortdurend een aandachtspunt zal blijven.

In een van de komende Groen Witters zal uitgebreid teruggekomen worden op de wijze waarop de Commissie Faciliteiten de organisatie rondom bouw- en onderhoudsactiviteiten binnen de voetbalclub op gaat zetten. Voor dit moment lichten we er een tweetal punten uit die we graag onder uw aandacht brengen: de veranderingen op het sportpark en de schoonmaak van de kleedlokalen.

Sportpark:

De regelmatige bezoeker van het sportpark Jacobskamp zal het niet ontgaan zijn dat er gedurende de afgelopen zomerstop rondom de voetbalvelden het nodige veranderd is. De ingang die spelers en bezoekers op de wedstrijddagen gebruiken is verplaatst naar de hoek van de sporthal. Het is een stuk praktischer, temeer daar ook meteen het voetgangers- en fietspad verbreed is. Dit pad loopt nu vervolgens direct door naar de fietsenstalling en kantine.

Tussen het hoofdveld en veld 1 werd het bosschage verwijderd waardoor er een veel overzichtelijker geheel is ontstaan. Alle verharde paden werden schoongemaakt en geveegd, de entree van de kantine kreeg een fris kleurtje en er dienden diverse herstelwerkzaamheden aan de kleedlokalen te worden verricht.

Tot slot werd ook het doel voor de keeperstraining geplaatst, kwam er nieuwe afrastering en werden de ballenvangers gerepareerd.

Alle deze klussen hadden wij uiteraard niet uit kunnen voeren zonder de geweldige inzet van een aantal vrijwilligers. Onze dank gaat dan ook uit naar alle stratenmakers, schilders, timmerlui, snoeiers, vegers en naar al diegenen die hun materialen kosteloos hebben ingezet. Met zijn allen mogen we er trots op zijn dat we binnen zulk een korte tijd ons sportpark zodanig onderhanden genomen hebben dat elke bezoeker er zich thuis voelt. Hartelijk dank hiervoor! Zoals zo vaak toonden ook nu weer tal van mensen hun bereidheid iets voor de voetbalclub te betekenen. Er blijft veel

te doen op het gebied van onderhoud, maar we zijn ervan overtuigd ook in de toekomst te kunnen rekenen op de steun van velen!

Schoonmaak:

Vorig jaar is de afspraak ingevoerd dat alle seniorenelftallen + de A en B elftallen iedere zaterdagmiddag om de beurt aan het eind van de middag de kleedlokalen te zullen schoonmaken. Deze afspraak heeft een positieve uitwerking gehad want,

*Iedere zondag konden alle elftallen in een schoon lokaal

*De belasting voor clubleden was gering en verdeeld, want ieder elftal komt maar 2 keer per seizoen aan de beurt.

*Het werkt niet kostenverhogend want het gebeurt door eigen leden.

*Het vergrootte de saamhorigheid want niet zelden werd er nadien in de kantine door de “schoonmakers” nog een pintje op gepakt, soms met het hele elftal.

Alle reden om de afspraak door te laten gaan en afgelopen 2 weken heeft het 1ste en het 2e van Den Dungen daarvoor de aftrap alweer gegeven.

Het is dus de bedoeling dat het elftal dat “dienst” heeft omstreeks 16.30 uur de kleedlokalen schoonmaakt. De ervaring leert ons dat met 4/5 personen men ongeveer een half uurtje nodig heeft om de schoonmaak te verrichten en de benodigde schoonmaakspullen zijn aanwezig. De planning zal opgenomen worden in de Groen Witter en op de website worden opgenomen.

Bij afgelastingen loopt de planning gewoon door en zal het elftal dat uitvalt nadien ingezet worden om, indien nodig, in te halen. Elke week zal de dienstdoende ploeg ook in de Groen Witter vermeld worden. We vertrou-wen erop dat elk team zijn verantwoordelijkheid neemt, zich houdt aan de planning en de schoonmaakwerkzaamheden naar behoren uitvoert.

Iedereen bij voorbaat dank voor de medewerking. Informatie kun je inwinnen bij Arnold van Grinsven (073-5942522 of Toon Roefs (073-5941125)

Terug naar het overzicht