•

Den Dungen 6

zo 15 jan: SV BLC 3 - Den Dungen 6 (2 - 3)

Een gelukkig en sportief 2023 wenst de voltallige selectie, supportersschare en staf van Den Dungen 6 zich toe. Het nieuwe voetbalkalenderjaar begon uit nabij het Provinciehuis naast de golfclub op een kunstgrasveld van BLC. De nummer 8 van de competitie speelde na twee eerdere afgelaste data eindelijk tegen DD6. Er was geen regen te bekennen, op een kleine bui in de tweede helft na, en er was sprake van een koude sterke wind.
Den Dungen startte als een raket uit de startblokken met een keurige aanval die afgerond werd door Pepijn keihard via onderkant lat. Speciaal vanwege het feit dat zijn naam nog nooit eerder expliciet voorbijkwam in eerdere verslagen wordt de wonderschone, ragfijne, panklare assist van Nick benoemd. Dat was niet niks. Wat volgde was een eerste helft met weinig kansen, veel balverlies en wind. BLC deed zeker niet onder voor Den Dungen maar moest wel machteloos toekijken hoe de mooi-weervoetballer van 2022, Dean, op aangeven van Koen de 0-2 genadeloos binnenschoot. Zo bewees hij ook in weer en wind zijn mannetje te staan - en uit te spelen. Keeper Devi pakte een goede bal maar moest vlak voor rust toezien hoe de bal via via voorbij de doellijn tussen de palen werd gefrommeld: 1-2. Door deze aansluitingstreffer te maken voor de thee hield BLC uitzicht op een resultaat. In de tweede helft was het BLC wat de boventoon voerde en DD6 onder druk zette. Een Bossche goalgetter werd geraakt in ons strafschopgebied, liep door maar miste één-op-één met onze keeper. De scheidsrechter, die tot dan toe foutloos opereerde, gaf in eerste instantie voordeel maar besloot toen dat voordeel verstreken was alsnog een strafschop toe te kennen. Een uiterst merkwaardige beslissing vonden de Dungense bankzitters en veldspelers. Natuurlijk werd deze penalty benut: 2-2. Bleek BLC, de oude voetballiefde van Guus, een bananenschil te zijn waar Den Dungen 6 in aanloop naar de topper tegen SCG'18 over uitgleed? Dat dachten we niet. Supersub Kevin, die ondanks een vermoedelijke blessure weer binnen de lijnen stond, werd in stelling gebracht door een op maat gemaakte voorzet van wingback Enrico. Kevin wist deze buitenkans te verzilveren waardoor DD6 weer een voorsprong kon verdedigen. Den Dungen ging daarna behalve verdedigen ook beter aanvallen. Guus kon zijn oude cluppie pijn doen maar raakte helaas de paal. Dean kreeg na wonderschone combinaties op een presenteerblaadje, helaas schoot hij de bal hoog over. Het schijnt dat die bal ergens verderop in de Dommel is beland. Hoe het ook zij, de drie punten gaan mee terug naar tussen de brug en de 'meulen'. Volgende week staat zogezegd de topper tegen een andere kampioenskandidaat en voetbalbuurman, SCG'18, op het programma. Dat belooft wat, tot dan!