•  

En de eer gaat naar SCG’18 bij het 4-kernen toernooi.

Dit jaar werd voor de 29ste keer het 4-kernentoernooi georganiseerd dat traditie getrouw aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen plaats vindt. Bij het 4 kernen toernooi strijden de 4 voetbalclubs (SCG’18,  VV Irene, BMC en SC Dun Dungen) tegen elkaar om de eer van Sint-Michielsgestel. Het wordt elk jaar bij een andere club gehouden en dit jaar was het op de sportvelden van SC Den Dungen. Voor het eerst werd het over 2 dagen gespeeld zodat er volledige wedstrijden gespeeld konden worden. De voorrondes vonden plaats op zondag 18 augustus j.l. waarbij SC Den Dungen met 3-1 te sterk was voor BMC en SCG’18 met 2-1 won van vv Irene.

Zaterdag 24 augustus onder een warm zonnetje vonden om 16.00u de finales plaats. De aftrap  werd verricht door wethouder Bert van Druenen en zijn ervaring als voormalige speler van OJC kwam hem hierbij van pas. Op handige wijze glipte hij door de verdediging van Den Dungen om vervolgens buiten bereik van de keeper te scoren. De verliezers van vorige week mochten het tegen elkaar opnemen en na 90 minuten spelen was BMC met 4-0 te sterk voor VV Irene. De finale tussen SC Den Dungen en SCG’18 kende een start waarbij SCG’18 iets sterker was maar voor de rust niet wist te scoren. Vlak na de rust kwam daar verandering en scoorde zij 0-1 en 0-2. Den Dungen ging wat beter voetballen maar het was toch SCG’18 die verder uitliep naar 0-3. Vlak voor tijd kwam toch de ere treffer en werd de eindstand bepaald op 1-3.

Niet alleen de selectie elftallen kwamen vandaag in acties. Ook jeugdteams van de 4 clubs namen het tegen elkaar op.

Zoals voorzitter van SC Den Dungen Cees van Drunen bij de prijsuitreiking verwoorde: ‘Het was wederom een geslaagd en sportief toernooi met een terechte winnaar’. Vervolgens meldde hij dat volgend jaar de 30-ste editie plaats vindt bij VV Irene waarbij hij de hoop uitspraak dat dan de nieuwe accommodatie gereed is. Hierna overhandigde hij samen met Tim Roefs de beker aan de aanvoerder van SCG’18.

 

Terug naar het overzicht